DINER

 Tomatensoep – 8

vleugje room


Pompoensoep – 8.5 

Pompoenpitten | room


Uiensoep – 8.5

gegratineerd met kaas 


Romige vissoep – 9

rijkelijk gevuld 


Kreeftensoep – 9

garnituur van kreeft


Olijvenbrood & kruidenboter – 6

Olijvenbrood | tapennade van olijven | aïoli | kruidenboter – 8


traditionale – kl. 14 / gr. 19

spek | rode ui | kaas | kruiden

kip – kl. 16 / gr. 21


kippendij | rode ui | kaas | paprika | taugé | kerriemayonaise | kruiden


mexicaan – kl. 16 / gr. 21

cheddar kaas | nacho’s | crème fraÎch | quacamole


rijst | avocado | sojabonen | komkommer | wakame | wortel | wasabi mayonaise | taugé | Cherry tomaatjes

vegetarische – 14

tonijn – 17

zalm – 17

tonijn & zalm – 18

krokante gamba’s – 18


Zeeuwse Platte Oesters

Natuur – per 3 13.5 – per 6 21

Gegratineerd – per 3 14.5 – per 6 22


Carpaccio van kalf – 16

salade | Parmazaansekaas
truffel mayonaise | pijnboompitjes  


Buratta – 15

tomaatjes | pijnboompittjes | groene pesto


Scampi’s kl. 17 / gr. 26

uit de oven | knoflookboter | kruiden
brood om te dopen 


Crispy tuna – 17

wonton | avocado | wasabimayonaise


Sashimi – 17

zalm & tonijn | wasabimayonaise
sojasaus | wakame


Zeeuwse mosselen – 18.5

in de schelp gewokte Zeeuwse mosselen | verse kruiden 


Langoustines – 16

8 halve gegratineerd


Losse scampikroket – 7

cocktailsaus


Vispalet “Toorop” – 21

gerookte zalm | Noordzeekrab scharen | oester | gerookte paling  | cocktailsaus 


Plateau “Dolphyn” – 22 p.p. 

verschillende kleine voorgerechten,  per twee personen 


 Kippendij – kl. 14 / gr. 20

salade | Oosterse wijze | cashewnoten
koriander | taugé 


 Geitenkaas – kl. 14 / gr. 20

gegratineerd | salade | appeldressing 
rode biet | walnoten 


Gerookte zalm – kl. 16 / gr. 22

salade | wakame | sojabonen
limoen dressing  


geserveerd met verse friet en mayonaise

Zeeuwse mosselen

 Vers gekookte Zeeuwse mosselen met 
twee verschillende sausjes

Natuur – 24.5

Dolphyn – 26.5

witte wijn | kruiden 


Domburger – 27.5

Domburgs blondje (bier) | Zeeuwse lamsoren & kruiden


Look & room – 27.5

Knoflook | room


Fish & chips – 20

kabeljauwfilet | tartaarsaus


 Vispannetje – 24

verschillende vissoorten in kreeften saus | gamba’s


Surf & Turf – 26

zalmfilet & zacht gegaarde buikspek
roze pepersaus | groente


Visschotel
“Dolphyn” – 27

kabeljauw | wilde zeebaars | gamba 
peterseliesaus | groente


Noordzee tong – 37

in roomboter gebakken zeetong
Ca. 350 gram | groente


Oosterschelde kreeft

 uit ons homarium | gekookt in court-bouillon geserveerd met

huisgemaakte mayonaise keuze uit natuur of gegratineerd  + 1.5

Halve kreeft | groente – 25
Hele kreeft | groente – 42

geserveerd met verse friet en mayonaise of brood

Fruits de Mer – 35 p.p.

op ijs geserveerd met Zeeuwse platte oesters | Noordzee krab | langoustine | gamba’s

Zeeuwse mosselen | huisgemaakte mayonaise & cocktail saus

Fruits de mer “Dolphyn” – 47 p.p.

op ijs geserveerd met Zeeuwse platte oesters | Noordzee krab | langoustine | gamba’s | halve kreeft 

Zeeuwse mosselen | huisgemaakte mayonaise & cocktail saus  


geserveerd met verse friet en mayonaise

Schnitzels

Wienerschnitzel | groente – 19

+ supplement saus 3

– Champignonsaus

– Pepersaus

– Dolphynsaus (gebakken champignons, Zeeuws spek & ui)


Spare-ribs
kl. 25 / gr. 29

Huisgemaakte spareribs 
aïoli | Original
De lekkerste spareribs! 


Zee-land – 33

grote gamba’s | tournedos | truffelsaus | groente


Vlees special

De entrecote zit in de rug van het rund. Deze dry aged entrecote heeft ruim 21 dagen in de been in onze speciale rijpingskast gehangen. Door deze techniek genaamd het dry-ageing wordt de entrecote botermals en vol van smaak. In den Walcherschen dolphyn kunt u dit zien, proeven en beleven!

Gegrilde dry aged
entrecote – 32

180 gram met Chimichurri saus | groente

geserveerd met verse friet en mayonaise


* Tournedos – 27

* Tournedos XL
(250 gram) – 36

+ pepersaus 3

*Wij bakken de tournedos “medium rare” en wordt geserveerd in eigen jus om te dopen met wit brood.

*Het is tevens ook mogelijk om bijgerechten erbij te bestellen.


Bijgerechten

 Friet – 4

Gebakken aardappelen – 5

Zoete aardappel friet met truffelmayonaise – 5

Zoete aardappel friet deluxe – 9.5
(truffelmayo, parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola)

 Salade – 6

Groente – 6


Burger – 18.5

100% Zeeuws rundvlees | gesmolten kaas | tomaat
kropsla | augurk | Dolphyn saus


 Groente burger – 19

100% groente met cajun | ui | tomaat | kropsla | truffelsaus   


Mexicaanse Burger – 19.5

 100% Zeeuws rundvlees | crème fraiche
quacamole | nacho’s | cheddar kaas


Kipburger – 19

krokante kip | chili mayonaise | komkommer | tomaat


Surf burger – 23

Gamba’s | 100 % Zeeuws rundvlees | tomaat | ui | rucola | truffelmayonaise | aïoli


geserveerd met verse friet en mayonaise

 Aubergine & brie – 18

 gevuld met groenten | gegratineerd met brie | compote van vijgen


 Groente burger – 19

100% groente met cajun | ui | tomaat
kropsla | truffelsaus


tot 12 jaar, Kindergerechten worden geserveerd met verse frietjes en salade


Halve tomatensoep – 5

met een vleugje room 


Frikandel | vleeskroket | Kipnuggets – 10

Gebakken zalmfilet – 12

Spareribs – 12

Fish & Chips – 12

1/2 pan mosselen – 13

Halve schnitzel – 10

Pasta – 10

Bolognesesaus | Parmezaanse kaas


Goed om te weten!

Wij hebben er respect voor als u kiest voor een eigen eetgewoonte, of door een allergie tot een aangepaste eetcultuur gedwongen bent. Als u ons tijdig inlicht doen wij ons uiterste best om het menu voor u aan te passen.