Tomatensoep – 8
vleugje room
Uiensoep – 8.5
gegratineerd met kaas
Soep “dolphyn” – 9.5
Seizoensgebonden en altijd vers
Romige vissoep – 9
rijkelijk gevuld
KreeftenBisque – 9
van verse kreeft met geslagen room
Olijvenbrood & kruidenboter – 6
Olijvenbrood | tapennade van olijven | aïoli | kruidenboter – 8
traditionale – kl. 14 / gr. 19
spek | rode ui | kaas | kruiden
kip – kl. 16 / gr. 21
kippendij | rode ui | kaas | paprika | taugé | kerriemayonaise | kruiden
Brie – kl. 15 / gr. 20
Tomaat | ui | rucola | + Parmaham – 3
Sushi rijst | avocado | sojabonen | komkommer | wakame | Mango
wasabi mayonaise | taugé | Cherry tomaatjes
vegetarische – 14
tonijn – 17
zalm – 17
tonijn & zalm – 18
krokante gamba’s – 18
Zeeuwse Platte Oesters
Natuur – per 3 13.5 – per 6 21
Gegratineerd – per 3 14.5 – per 6 22
Carpaccio van kalf – 16
salade | Parmazaansekaas
truffel mayonaise | pijnboompitjes
Buratta dip- 15
griekse yoghurt | zon gedroogde tomaatjes | groene pesto
Scampi’s kl. 17 / gr. 26
uit de oven | knoflookboter | kruiden
brood om te dopen
Crispy tuna – 17
wonton | avocado | wasabimayonaise
Sashimi – 17
zalm & tonijn | wasabimayonaise
sojasaus | wakame
Garnalencocktail – 18
Hollandse garnalen | kropsla | cocktailsaus
Zeeuwse mosselen – 18.5
in de schelp gewokte Zeeuwse mosselen | verse kruiden
Langoustines – 16
8 halve gegratineerd
Losse scampikroket – 7
cocktailsaus
Vispalet “Toorop” – 21
gerookte zalm | Noordzeekrab scharen | oester | gerookte paling | cocktailsaus
Plateau “Dolphyn” – 22 p.p.
verschillende kleine voorgerechten, per twee personen
Kippendij – 15.5
salade | Oosterse wijze | cashewnoten
koriander | taugé
Geitenkaas – 15.5
gegratineerd | salade | appeldressing
rode biet | walnoten
Gerookte zalm – 17
salade | wakame | sojabonen
limoen dressing
Zeeuwse mosselen
Vers gekookte Zeeuwse mosselen met
twee verschillende sausjes
Natuur – 24.5
Dolphyn – 26.5
witte wijn | kruiden
Domburger – 27.5
Domburgs blondje (bier) | Zeeuwse lamsoren & kruiden
Look & room – 27.5
Knoflook | room
Fish & chips – 20
kabeljauwfilet | tartaarsaus
Vispannetje – 24
verschillende vissoorten in kreeften saus | gamba’s
Surf & Turf – 26
zalmfilet & zacht gegaarde buikspek
roze pepersaus | groente
Visschotel
“Dolphyn” – 27
kabeljauw | wilde zeebaars | gamba
peterseliesaus | groente
Noordzee tong – 37
in roomboter gebakken zeetong
Ca. 350 gram | groente
Verse kreeft
uit ons homarium | gekookt in court-bouillon geserveerd met
huisgemaakte mayonaise keuze uit natuur of gegratineerd + 1.5
Halve kreeft | groente – 25
Hele kreeft | groente – 42
Fruits de Mer – 35 p.p.
op ijs geserveerd met Zeeuwse platte oesters | Noordzee krab | langoustine | gamba’s
Zeeuwse mosselen | huisgemaakte mayonaise & cocktail saus
Fruits de mer “Dolphyn” – 47 p.p.
op ijs geserveerd met Zeeuwse platte oesters | Noordzee krab | langoustine | gamba’s | halve kreeft
Zeeuwse mosselen | huisgemaakte mayonaise & cocktail saus
Schnitzels
Wienerschnitzel | groente – 19
+ supplement saus 3
– Champignonsaus
– Pepersaus
– Dolphynsaus (gebakken champignons, Zeeuws spek & ui)
Spare-ribs
kl. 25 / gr. 29
Huisgemaakte spareribs
aïoli | Original
De lekkerste spareribs!
Zee-land – 33
grote gamba’s | tournedos | truffelsaus | groente
Vlees special
De entrecote zit in de rug van het rund. Deze dry aged entrecote heeft ruim 21 dagen in de been in onze speciale rijpingskast gehangen. Door deze techniek genaamd het dry-ageing wordt de entrecote botermals en vol van smaak. In den Walcherschen dolphyn kunt u dit zien, proeven en beleven!
Gegrilde dry aged
entrecote – 32
200 gram met Chimichurri saus | groente
geserveerd met verse friet en mayonaise
* Tournedos – 27
* Tournedos XL
(250 gram) – 36
+ pepersaus 3
*Wij bakken de tournedos “medium rare” en wordt geserveerd in eigen jus om te dopen met wit brood.
*Het is tevens ook mogelijk om bijgerechten erbij te bestellen.
Bijgerechten
Friet – 4
Gebakken aardappelen – 5
Zoete aardappel friet met truffelmayonaise – 5
Zoete aardappel friet deluxe – 9.5
(truffelmayo, parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola)
Salade – 6
Groente – 6
Burger – 19.5
100% Zeeuws rundvlees | gesmolten kaas | tomaat
kropsla | augurk | Dolphyn saus
Groente burger – 20
100% groente met cajun | ui | tomaat | kropsla | truffelsaus
Mexicaanse Burger – 21
100% Zeeuws rundvlees | crème fraiche | tomatensalsa
quacamole | nacho’s | cheddar kaas
Kipburger – 20
krokante kip | chili mayonaise | komkommer | tomaat
Surf burger – 24
Gamba’s | 100 % Zeeuws rundvlees | tomaat | ui | rucola | truffelmayonaise | aïoli
Aubergine & brie – 18
gevuld met groenten | gegratineerd met brie | compote van vijgen
Groente burger – 20
100% groente met cajun | ui | tomaat
kropsla | truffelsaus
tot 12 jaar, Kindergerechten worden geserveerd met verse frietjes en salade
Halve tomatensoep – 5
met een vleugje room
Frikandel | vleeskroket | Kipnuggets – 10
Gebakken zalmfilet – 12
Spareribs – 12
Fish & Chips – 12
1/2 pan mosselen – 13
Halve schnitzel – 10
Pasta – 10
Bolognesesaus | Parmezaanse kaas
Goed om te weten!
Wij hebben er respect voor als u kiest voor een eigen eetgewoonte, of door een allergie tot een aangepaste eetcultuur gedwongen bent. Als u ons tijdig inlicht doen wij ons uiterste best om het menu voor u aan te passen.